Tom&Jerry szivárvány torta a 3. szülinapra

Ez a torta azért különleges, mert nem hagyományos tésztából készült, hanem a kedvenc muffin receptemet használtam a lapok megsütéséhez. Ezzel a recepttel maga a tészta is krémes, nem száraz. A krém megint csak egyszerű fehércsokoládé (3 tábla) és 3 dl főzőtejszín összefőzése volt 2 db narancs héjával és egy maréknyi mákkal, de tulajdonképpen bármilyen krém megteszi és nem kell sok, mert maga a tészta is finom krémes.

A színekhez természetes ételszínezéket használtam, bele is kellett öntenem majdnem az egész kis üveget színenként, hogy meglegyen az élénksége. Egyedül a kék színnel voltam bajban, mert ez a szín ugye nehezen található meg a természetben, ezáltal nem is találtam ilyen színezőt, úgyhogy maradt a mesterséges kék. A tortát érdemes egy nappal korábban elkészíteni, mert úgy sokkal finomabb lesz, mire felszeletelésre kerül. Én sajnos néhány órával korábban tudtam befejezni, így még nem volt “összeérve”, nem is volt akkora sikere… ellenben másnap már alig tudtuk letenni :) Szándékosan nem vontam be semmilyen krémmel, natúron jobban  tetszett, meg nem is akartam túl sok cukrot használni. Jövőre, ha megint a szivárvány torta mellett döntünk, akkor kicsit vékonyabb lapokat és fehér krémet használok majd, hogy jobban látszódjanak a színek, de kívül szerintem legközelebb sem vonnám be :)

A legfinomabb muffin alapreceptet tekintsd meg itt!

A szivárvány torta receptjét pedig itt!

 

Comments

 1. Húúú, szupi lett a szivárvány torta és merész:) Nagyon jól néz ki, s biztosan fincsi volt!
  Tényleg olyan sok ételszínezőt kellett beletenni, egy-egy tésztalaphoz? A Wilton az nem természetes színezék? Én úgy tudom, hogy az. Esetleg áfonya…

 2. Szia!
  Wilton-t még nem próbáltam, helyette egy teljesen természetes, gyümölcsökből és zöldségekből kivont ételszínező szettet vásároltam, amelyben nem volt kék, csak lila. Én úgy tudom, hogy a kéket még nem nagyon tudják előállítani természetes úton, bár lehet, hoyg tévedek. Egy évben egyszer elmegy ennyi ételszínező, ha csak a kék színről van szó. Nem vészes. Tésztalaponként kb 15ml színezőt használtam (amit vettem, szettben volt és ici-pici 28 ml-es üvegekben vannak a színek), mert természetesek ugyan, de emiatt gyengébb a színük is. A kékből (ami ugye mesterséges volt) elegendő volt néhány csepp is.
  Az áfonya lila színt ad, a szett lila színe is áfonyából van kivonva. xxx

 3. Szia! Egy lap kb. egy adag muffin tészta? Hol tudok ilyen ételszínezéket vásárolni? Köszi Évi

 4. Szia, az ételszínezéket külföldön vettem, de otthon is biztos találni természeteset. Érdemes rákeresni a Google-n. Egyébként egy évben egyszer azt sem bánom, ha eszik a fiam egy kis ételszínezéket, attól talán nem lesz baja… A természetes színeknek nincs olyan élénk színük. Idén is szivárványtorta készül majd, de ezúttal fehér krémmel. Majd megmutatom azt is.
  Egy adag tészta kb 2 lap, de én a lapokat a helyedben vékonyabbra hagynám, tehát egy adagból akár három is kijöhet. Idén én is így próbálkozom majd.
  Mindneképp írd meg, hogy hogyan sikerült :)

 5. Nagyon szépen köszönöm! Mindenképp megsütöm már vettem ételszínezéket! :)

 6. Ugyan, nagyon szívesen! Ha vársz néhány napot, akkor egy még jobb receptet leshetsz el innen, egy még szebb szivárvány tortához!! Az idei sokkal-sokkal jobban sikerült!!! :)

Speak Your Mind

*