SzuperMex szuperképességei…

A járással még mindíg csínnyán bánunk és ezidáig sajna nem tettük meg az első önálló lépéseket, azonban az egy helyben állás már nagyon megy. A törzsét is elfordítja közben és már láthatóan közel lesz az az első lépés, mivel sokszor álldogál, azon agyalva, hogy mit is kellene tenni ahhoz, hogy eljussak A-ból B-be, ami igazából egyetlen lépés lenne. Sokszor “odadől”, de már nem ül le, hogy térden jusson el odáig.  7 hónapos kora óta minden gond nélkül sétál Porontykám, ha fogjuk mindkét kezét, az elmúlt hetekben azonban már elég egy kezét is fogni. Kicsit billeg, nem nagyon figyel oda. Mintha nem érdekelné. Annyira imád mászni és olyan jól megy neki, hogy talán nem is gondolja, hogy járni kellene. Engem nem zavar, nem sietünk sehová. Ami vicces nagyon, hogy egyre gyakrabban jár “talpas-négykézláb” :) nem a térdén, hanem nyújtott lábbal, talpon. Mint Maugli :) így is hívjuk ilyenkor! Baromi vicces :)

Az építőkockákkal nagyon ügyesen bánik, szépen egymásra pakolja őket. Egyre óvatosabbak, megfontoltabbak a mozdulatai. A kanapéról, fotelról már nem mindíg fejjel mászik le, hanem egyre gyakrabban “tolatva” csúszik le azokról.
A lépcsőmászásban is egyre szebb időket fut :) Nagyon helyes, mikor szedi az apró talpait a lépcsőn :) IMÁDOM!
A beszédje is alakul. Mondja már hogy vau-vau, ha rákérdezek, “hogy csinál a kutyus”, ezen kívül egy jó ideje megy már a baba, dádá, tik-tak és a “bahhh”, amely egyfajta feleselés, felháborodás tőle, amikor valamit megtiltok neki :)

Újabban a lovaglással lehet őt megszédíteni :) Egyenlőre két ember kell hozzá, mert mozgó objektumon még nem tud fixen megülni, ott kell, hogy legyen valaki, aki alkalom adtán megtartja. Tehát ez úgy néz ki, hogy valakinek a hátára rácsücsül és indulhat a “paci” :) a másodember pedig követ minket és segít, ha szükséges. Persze dalolások és sok sok “gyi-te-paci, nyihaha” közepette nagyon boldog a Manó. Hatalmasakat kacag, vele együtt pedig mi is :)

Két hete megkapta élete első autóját, egy Disney bébitaxit. Szörnyen tetszik neki a zenélő, sípoló, kattogó, berregő járgány, csak még nem tudja hajtani. Persze szorgalmasan gyakoroljuk, de egyenlőre a tologatás jobban megy. A felnyitható csomagtartóját már fel fedezte, és azóta az lett az apróbb játékok tárhelye, melyeket az autóban szállít Mókustojásom. Mindent és sokat eszik :) Nagyon jó az étvágya és nem válogat tejtermékek, zöldség, gyümölcs, hús, vagy halételek közül. Befal mindent :)

Speak Your Mind

*