Tavaszi virágzó faág, selyempapírból

Gyönyörű tavaszi alkotásunk a közelgő nemzeti ünnepre, azaz Március 15-re. Hihetetlenül egyszerű és nagyon-nagyon mutatós egyszál magában, vagy akár csokorban is. Mi jónéhányat készítettünk belőle, hogy legyen mit elosztogatni a családtagoknak, ha már itthon nyaralunk Magyarországon :) Anyukám, azaz Mókusom nagyijának házában, tegnap alkonyatkor készültek a fotók, így a fényviszonyok nem a legtökéletesebbek és szerintem nem is adja vissza a dekoráció valódi szépségét, de azért remélem így is látható valamelyest.

Mi kétféle ágat használtunk, az egyik mogyorófáról, a másik aranyesőről való. A mogyorófánk van már bent, így tudom, hogy néhány napon belül rügyezni fog, tehát akkor már több zöld lesz majd benne. Az aranyesővel egyenlőre nem tudom, hogy mi fog történni, ha vízbe állítom, de gondolom virágozni fog, amikor már ugyan megtöri a magyar zászló színeit, mégis gyönyörűen fog mutatni a vázában. Meglátjuk :)

   

Amire szükséged lesz

  • Néhány íves, vékony faág
  • Selyempapír piros, fehér és zöld színekben
  • Ezüst színű madzag (vagy a papírral azonos színű, erősebb cérna)
  • Olló

Így csináld

  • Az A4-es méretű selyempapírokat a rövidebb felénél vágd kb 2 ujjnyi csíkokra (nem baj, ha nem egyenes)
  • A virágok úgy készítsd, hogy a csíkok végén először két vékonyat hajts, vagy kunkoríts, majd mindig egy picivel nagyobbat, de élet nem húzz az oldalain. Mikor a végére érsz, fogd csokorba az alját (a két mutató és hüvelyk ujjad segítségével) és jól nyomd össze alul. Segíthet, ha szorítás előtt fentről belefújsz egyet, hogy kissé “kinyíljon”. Jól nyomkodd meg az alját, pöndörítsd ha kell. Íme a művelet képekben:

  • Végül a madzag segítségével szorosan kötözd őket az ághoz, a zsinórok végét vágd vissza tetszés szerint (én egy picit ráhagytam, mert az ezüst szerintem nagyon jól mutat)

Készítheted más alkalomra is, például Anyák napjára rózsaszínű árnyalatokból, Valentin napra csak pirosból, de akár sárgából, barack színből, vagy fehérből is gyönyörűen mutat bármilyen alkalomra, hölgyeknek.

 

English “how to” (click for larger image)…

Kellemes időtöltést kívánok!

Speak Your Mind

*