Távcső a kis felfedezőknek!

Ezt a szuper kis kukkert már jó ideje el akartuk készíteni, de valamiért mindig halasztásra került. Nem szerettem volna egyszerűbb verziót csinálni, mert tudtam, hogy Mókus igencsak ki fogja használni majd ezt a játékát, úgyhogy szerettem volna inkább egy olyan darabot összedobni, amivel jó lehet játszani. Így hát úgy terveztem meg a kis látcsövet, hogy a két bekukucskáló cső ne érjen össze. Ha összeérnek, akkor már vesztett a varázsából, ugyanis nem úgy lát vele a gyerek, sőt még kellemetlen is lehet,  mert megerőltető a szemnek.  Ha teszel valamit a két guriga közé, akkor ezt máris orvosoltad, és egy sokkal mókásabb kis játékot kaptok.

Távcső

Távcső2

Távcső1

Távcső3

A végén egyszerűen csak keresztbe rá kell ragasztani egy papírt más színből, ez a ragasztás mellett segít összetartani az egész távcsövet, hogy még tartósabb játékot kapj. Ezt a papírt akár díszítheted is valamivel, pl. ráírhatod a csemetéd nevét, de akár ragaszthatsz is rá ezt-azt.

Távcső4

Comments

  1. Yes, you are welcome to use my photos with a link back to my blog for credit. You’ve got a great blog here. We’ll have to try this activity as soon as we have some empty rolls. :)
    Thanks,
    ~Michelle

  2. Thanks Michelle! :)

  3. Épp most készítettük el az én kis 3 éves felfedezőmnek. Nagyon büszkén hordozza magával. Megnéz mindent vele. A kishuga arcocskájához is odarakta, aki nem igazán értette mit szeretne vele. Nagyon köszönjük az ötletet minden megvolt hozzá itthon együtt hamar elkészítettük. Köszönjük :)

Speak Your Mind

*