Tündéri hóemberek – igazi téli projekt, letölthető mintával

Van egy játszócsoport, melyet csütörtökönként rendszeresen látogatunk. Minden alkalommal van valami kézműves foglalkozás is a 2 óra alatt és bizony előfordult már korábban is, hogy onnan hoztam haza ötletet. Ilyen volt például a kavics katicabogarunk és a kiselefántunk is. Ezúttal egy hóember volt a “menü”, amihez készítettem nektek egy letölthető-nyomtatható mintát, amelyhez egy fenyőfát is hozzáraktam, hogy kitöltse a lapot (itt az oldal alján láthatod, hogy mi mit készítettünk belőle). Ha fehér lapra nyomtatod, akkor a kiszínezett-kivágott darabokat azonnal fel lehet használni, de akár sablonnak is használhatod egy másfajta alap (pl dekorgumi, vagy karton) megrajzolásánál. Fantasztikus Karácsonyi ajándék, vagy fali dekoráció készülhet belőle!

Az első hóember a zöld háttérrel fenyőág kezeket kapott, továbbá hópihe mintás selyemszalagból megkötött sálat ragasztottunk neki.

A második, kék hátterű hóembernek pici faág kezei lettek, gyapjúfilc sálat kapott, vattából készült hó van alatta, körülötte pedig világoskék üveggyöngyök imitálják a hóesést.

Mindkettőnél hagyományos lyukasztóval fekete papírlapon kivágott kis karikákat használtunk fel a szemekhez és a gombokhoz.

A hóember forma, a kétféle sapka és a répaorr formát a cikk aljáról ingyenesen letölthető mintánkon találod meg.

Letölthető hóember – fenyőfa sablon itt!

A mi papírfenyőfánkat pedig nézd meg itt!

Jó szórakozást és örömteli készülődés kívánunk az Ünnepekre!

Comments

  1. Dr Ducsai Henrietta says:

    Ez az ötlet is nagyon jó!Jó játék,elfoglaltság,bár inkább nekem,mert pici lányom még csak 19 hónapos.De azért ő is tud már sokmindent csinálni belőle!
    Felveszem ezt is a “jajj,de jó lenne már megcsinálni” listámra:-)

Speak Your Mind

*