Tündéri kis bagoly hullámkartonból

Nem csupán a fenyőfánk, de akár az ablak, ajtó, lámpa, polc, vagy az otthon bármely szegletének szuperaranyos dekorációja lehet ez a helyes, hullámkartonból készült madárka. Nagyon egyszerű a megvalósítása, az itt látható képekből láthatjátok miért is állítom ezt.

Ezekre lesz szükséged

 • Hullámkarton három féle színben (ha csak barna van, azt akár előre festheted is)
 • Piros papír
 • 2db sötét gomb
 • Ragasztó (pisztoly a legjobb)
 • Olló
 • Vonalzó

Így csináld

 1. A hullámpapírt a hullámokra merőlegesen vonalazd meg, kb 1,5 cm távolságra. A bagoly mérete egyéni, akkorára csináld, amekkorát szeretnél és amennyi anyagod van természetesen.
 2. Vágd fel a csíkokat ollóval, majd kezd feltekerni, közben pedig néhányszor tegyél a csavarásba ragasztót, hogy ne csússzon szét. Ha elfogyott a csík, de még nagyobbra csinálnád a karikát, egyszerűen ragaszd hozzá a következő levágott kartondarabot és folytasd a csavarást. Csináld ezt addig, amíg megkapod a kívánt méretet.
 3. Készíts két kisebbet a szemeknek és egy nagyobbat a pocaknak.
 4. A szemeket ragaszd egymáshoz és erősítsd rájuk a gombokat.
 5. Erősítsd hozzá a pocakot is, valamint a piros papírból kivágott háromszög formát, mint csőrt majd a pocak közepére mehet a pici, piros papírcsíkokból kialakított csillag.
 6. A hátuljához fektesd magad elé a harmadik színű kartont sima lapjával felfelé. Helyezd rá az összeállított baglyot (szemek és pocak), majd rajzolj hasonló formát, mint amit a képen látsz. (lejjebb láthatod hátulról is, ha úgy könnyebb..) Vágd körbe, majd erősítsd hozzá.
 7. Végül ragasszl rá egy zsinórt is, amivel felakasztod. Ha azonban polcra kerül, nem pedig fellógatod, akkor szélesebb kartoncsíkokból készítsd, így ducibb elsz és megáll majd a saját lábán.

Ha szeretnéd nagyobb méretben látni a képet, egyszerűen csak kattints rájuk!

Speak Your Mind

*