Ünnepi Kismanó…

Az ünnepek alatt nagyrészt az én családomnál töltöttük. Szép és békés ünnepek voltak, sok-sok meglepetéssel és ajándékkal. Természetesen rövid látogatásokat a Peti családjánál is tettünk.

A Szentestét Anyunál töltöttük és a nagy hír, hogy Csibe úgy döntött, egész éjjel aludni fog és így is tett! Most először!  Igazán szerencsések vagyunk! Csendes éj? Naná! :)

Eljött a Szilveszter este. Tardos Első alkalom, hogy a szülés óta kimozdultam. Dédikét (az én tardosi Nagymamámat) kértük meg arra, hogy virrasszon Csibe mellett, fent Anyunál, amíg mi kicsit kimozdulunk, kb fél házzal lejjebb, mivelAnyumnak vendéglője van, ahol ez a szilveszteri rendezvény volt). Körültekintő és gondos anyukaként mindent szépen előkészítettem nekik. Megágyaztam, rágcsálnivaló, innivaló, televízió a Nagyinak stb. Bébikének mellette ágyaztam meg, csak egy fejfordítással rá kellett olykor-olykor pillantani, majd nézni tovább a szilveszteri műsort (bár tény és való, nem a műsort nézte, hanem a Bébiben gyönyörködött egész este).


Nagyon hálás voltam mindezért Mamucimnak, úgyhogy megpróbáltam számára a lehető legnagyobb kényelmet biztosítani. Éjfél után felmentünk koccintani vele és boldog Új Esztendőt kívánni a Nagyinak és az én Csöppségemnek is. Lent jó volt a hangulat, rengetegen voltak a lent és nagy volt a füst, ezért már tudtam, hogy én nem leszek ott sokáig. Minden pillanatban a békésen alvó csöppségre gondoltam, aki csupán néhány emelettel feljebb horpasztott, és azon ábrándoztam, hogy vajon ezentúl mindig így lesz-e, hogy nem tudom kiverni őt egy pillanatra sem a fejemből. Nem is nagyon akartam, megmondom őszintén. Jó érzés volt, és a mai napig jó érzés, hogy létezik egy kis csoda, akiért én vagyok a felelős és elsősorban tőlem függ, hogy milyen felnőtt ember válik majd belőle. De visszatérve az estéhez, aztán hamar megnyugtattam magam, hogy még nagyon „friss” anya vagyok és ez biztosan természetes az elején. Ami még negatív jeleket bocsátott ki belőlem az nem volt más, minthogy szokás szerint tehénnek éreztem magam (ami azt illeti az is voltam) és ez az érzés nem jó, annak ellenére sem, hogy tudtam az okát és tisztában voltam magammal….  Nem maradtam el sokáig és emlékeim szerint nem sokkal egy óra után haza is vittem Mamucit. Felköltöztettem Babót a szobánkba, majd egy gyors zuhany után én is lefeküdtem. Párocskám még tombolt. Valamikor reggel jött meg. Neki nem volt probléma kikapcsolni. Hogy irigylem ezért a pasikat…. ;)


Speak Your Mind

*