Zamat (Thich Nhat Hanh és Lilian Cheung)

Minden túlzás nélkül állítom, hogy a leges-legfantasztikusabb könyv, amit valaha olvastam! Nem fecsérlem a szót, íme egy idézet a könyvből: “Bár nem csupán mi vagyunk felelősek a jelenlegi állapotunkért, kizárólag mi vagyunk képesek rá, hogy megváltoztassuk. Megvan bennünk a bölcsesség, az erő és a képesség, hogy kövessük a fogyás felé vezető utat. A könyv elolvasásával olyan tudományos adatokhoz jutunk, amelyek segítenek az egészségesebb táplálkozásban és a tevékenyebb életmódban. Többet tudunk meg a belső és külső akadályokról, amelyek mindeddig akadályozták az egészséges súly elérését. Többet fogunk megtudni magunkról, mint eddig bármikor. Meglátjuk, hogy a gondolkodásunk értünk, vagy ellenünk dolgozik-e. Rájövünk, hogy amit minden nap a pihenés vagy munka érdekében teszünk, hatással van a súlyunkra és a közérzetünkre. Jóval tudatosabbak leszünk annak tekintetében, hogy az összpontosításunk szintje, a tudatosság megléte vagy hiánya és az elkötelezettségünk hogyan befolyásolja súlyunkat.”

“Bár mindannyian tudjuk, hogy a fogyáshoz kevesebbet kell ennünk és többet kell mozognunk, valamiért mégis mindig megakadunk. Jó szándékkal kezdünk bele a különböző fogyókúrás programokba, de nem tudjuk őket betartani, és csak őrlődünk a szégyen és bűntudat körforgásában. Megakadunk a múltban, és képtelenek vagyunk a jelenben élni – abban a pillanatban, amikor meglenne rá a hatalmunk, hogy változtassunk az életünkön.

A Zamat szerzői, a világszerte elismerte zen-mester, Thich Nhat Hanh és a Harvard Egyetem táplálkozási szakértője, dr. Lilian Cheung megmutatják, hogyan vessünk véget egyszer és mindenkorra a súlyunkkal folytatott küzdelemnek. Gyakorlati tanácsaikkal segítenek szokásaink gyökereinek feltárásában, és elvezetnek cselekedeteink átformálásához. A jelen pillanat tudatosítása és cselekedeteink mozgatórugójának felismerése tesz képessé minket arra, hogy ne érezzük magunkat rosszul és elkezdjük megváltoztatni a viselkedésünket. A Zamat nem csupán az áhított egészséges testsúly és jó közérzet elérésében segít, de az élet minden pillanatban elérhető gazdagságát is felszínre hozza.

Thich Nhat Hanh vietnami buddhista szerzetes. A béke és megbékélés érdekében kifejtett erőfeszítései elismeréseképpen 1967-ben Nobel-békedíjra jelölték. Franciaországban él, de szinte folyamatosan járja a világot, hogy lelkigyakorlatokat tartson a tudatos életről.”

“A nyugaton ismert buddhista vezetők közül Thich Nhat Hanh a Dalai Láma után az első!”
New York Times

“Thich Nhat Hanh Buddha hangján ír.”
Szögyal rinpocse

“Thich Nhat Hanh megmutatja a személyes belső béke és a Föld békéje közti kapcsolatot.”
Őszentsége a Dalai Láma

A könyvet megvásárolhatod itt!

Comments

  1. Én is olvastam és tanúsítom, hogy úgy van minden, ahogy Helga írta! Valóban egy fantasztikus könyv! Ajánlom mindenkinek, aki szeretne következetességet és tudatosságot tanulni!

  2. Kemény Kata says:

    Szia Helga!Beszereztem a könyvet,már elkezdtem és amit eddig olvastam nagyon tetszik.Köszi!

  3. Örülök, hogy tetszik! Remélem, hasznodra válik! Üdv

Speak Your Mind

*